Надзорът над достъпа до съставки за изработката на взривни вещества

...
Надзорът над достъпа до съставки за изработката на взривни вещества
Коментари Харесай

ЕС повишава надзора над съставките за изработка на взривни вещества

Надзорът над достъпа до съставки за направата на взривни субстанции в Европейски Съюз ще бъде нараснал, заяви Съветът на Европейски Съюз.

Постоянните представители към Европейски Съюз са утвърди предварителното съглашение с Европейския парламент по нови правила за наблюдаване над даването и потреблението на посочените съставки. Суровините за взривни субстанции са химикали, които могат да се употребяват със законна цел, само че може и да послужат за производството на самоделни взривни устройства. Новите правила ще лимитират даването на първични материали за взривни субстанции за елементарния консуматор и ще обезпечат уместно съобщаване на подозрителни покупко-продажби по цялата верига на доставки. Промените плануват два разнообразни типа първични материали за направата на взривни субстанции - "под ограничаване ", които не могат да се дават, вкарват, имат или употребяват от елементарния консуматор над избрани стойности на централизация, и "регулирани ", за които компаниите, в това число онлайн, следва да оповестяват при подозрителни покупко-продажби.

При съблюдаване на разпоредбите страните от Европейски Съюз ще могат да издават лицензи за общо прилагане на някои лимитирани първични материали за взривни субстанции. Под надзора на Европейската комисия страните ще могат да ползват разпоредбите за тези първични материали по отношение на химикалите, които не попадат в обсега на рестриктивните мерки. Новите правила постановат отговорности в региона на образованието и подобряването на осведомеността на компаниите, участващи в производството или продажбата на първични материали за взривни субстанции, и националните контролни управляващи. Правилата ще стартират да се ползват 18 месеца след влизането им в действие.

За да се предотврати противозаконното произвеждане на взривни субстанции Европейски Съюз вкара през 2013 година ограничавания за даването, въвеждането, притежаването и потреблението на подбрани първични материали за нормалния консуматор и откри правила за съобщаването на съмнителни покупки. Съществуващите ограничавания и ограничения за контрол се оказаха незадоволителни. Изискването за вписване на покупко-продажбите не възпира и не предотвратява достъпа на причинители на закононарушения до първични материали за направата на взривни субстанции, се показва в известието. Действащите правила не са задоволително ясни във връзка с някои от налаганите отговорности, в това число за предаване на данни по цялата верига на доставки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР