Надзиратели се събраха на протест пред Софийския затвор в защита

...
Надзиратели се събраха на протест пред Софийския затвор в защита
Коментари Харесай

Служители на затворите отново излязоха на протест в подкрепа на уволнен колега

Надзиратели се събраха на митинг пред Софийския затвор в отбрана на сътрудника си Емил Велков, който бил неотдавна уволнен. Настояването им е за смяна в метода на работа и нарастване на заплащането. Протестиращите желаеха и оставката на шефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " Ивайло Йорданов поради уволнен техен сътрудник, съобщи Нова тв.

Служителите в местата за отнемане от независимост са безапелационни, че уволнението на надзирателя е поради присъединяване му в националните митинги през месец май. Велков бил един от водачите на митинга в София. Ръководството на Главната дирекция „ Изпълнение на наказванията ” отхвърли уволнението на надзирателя да е обвързвано със синдикална активност. Протестиращите през днешния ден желаеха и по-добри условия на труд.

„ Искаме оставката на основния шеф. Не съм отхвърлен, аз съм уволнен, тъй като съм приканвал с ръка очевидно от камерите на сътрудниците да излязат на уличното платно. Има едно противоречие, което беше изнесено в медиите за липса на оръжие, което не е правилно. Ако липсва оръжие, би трябвало да ме дадат на прокуратурата ”, изясни Емил Велков, уволнен от Софийския затвор.

Според основен комисар Ивайло Йорданов – шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията ”, за близо 30 години работа в местата за отнемане от независимост Велков неведнъж е наказван. „ Едно от последните санкции е за изчезнало оръжие. Последното е за овакантяване на работното място и за блокиране на булеварда без позволение. По-старо наказване има за овакантяване на поста, както и за игра на шах със пандизчии ”, сподели Йорданов.

Последният митинг на надзирателите със същите претенции беше на 12-и май.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР