Надзиратели и съдебни охранители от 22 града излязоха на протест

...
Надзиратели и съдебни охранители от 22 града излязоха на протест
Коментари Харесай

​Надзиратели и съдебни охранители от 22 града излязоха на протест

Надзиратели и правосъдни охранители от 22 града излязоха на митинг пред правосъдните покои в страната. Служителите упорстват за 20-процентно нарастване на заплатите, възстановяване на изискванията на труд и актуализиране на щата. Синдикатите заплашват с народен митинг през февруари, в случай че до тогава настояванията им не бъдат изпълнени.


Първи на безмълвен митинг пред постройката на окръжния съд излязоха във Враца. Надзиратели и правосъдни охранители припомниха, че от началото на годината заплатите им са били увеличени единствено с 5 на 100, а отпуснатите от държавното управление 100 млн. лв. за служителите на реда са довели до разделяне и опълчване на чиновници, назначени по един и същи закон за Министерство на вътрешните работи.
Цветослав Кременски, профсъюз " Охрана ": Нашата активност е с лица с тежки присъди, осъществени тежки закононарушения, тъй че изискванията на труд и обезщетенията са несъответстващи.
В Благоевград също излязоха на безмълвен митинг. В цялата област в правосъдна защита работят 50 души. Според протестиращите броят им е извънредно непълен.
Гаврил Митушев, ръководител на Синдикалната организация към звено " Охрана ", Благоевград: Дежурна група няма събота - неделя да не е работила - Петрич - София, Петрич - Бобов дол, всяка седмица вършим по една екстрадиция Кулата - София.
Пред Съдебната палата в София в символ на митинг полетяха цветни балони.
Красимир Бекяров, ръководител на Синдикат " Охрана ": Шест месеца се дават едни обещания каквото в бранш " Сигурност ", такова и при вас. Е, ние го видяхме. Празните обещания литнаха в небето.
Според синдикатите договарянията с Министерството на правораздаването не престават към този момент шести месец. От министерството обявиха още в понеделник, че настояванията за нарастване на заплатите са препратени към финансовия министър.
Ивайло Григоров, член на Синдикат на чиновниците в пандизите: 15-и ден Министерството на финансите не намира отговор на писмото.
На този декор чиновниците описаха, че проблемите в бранша се задълбочават поради неналичието на фрагменти и обществени придобивки.
Здравко Цветков: Единствено за нощния труд ни се поставят по две кафета. Това е 30 стотинки. Пепа Станева: Навсякъде има текучество на щата, липса и дефицит на фрагменти.
На 10 февруари ще стане ясно къде и по кое време ще се организира националния митинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР