Надявам се тази седмица да бъдат подадени документите, необходими на

...
Надявам се тази седмица да бъдат подадени документите, необходими на
Коментари Харесай

Кандидатстваме още тази седмица за чакалнята на Еврозоната

Надявам се тази седмица да бъдат подадени документите, нужни на България да влезе в „ чакалнята на Еврозоната “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, на които бяха показани другите принадлежности, с които ще се подкрепи дребния и междинен бизнес, наранени от COVID-19.

„ Убеден съм, че изключително в случай че рецесията продължи, влизането на България в ERM2 и Банковия съюз   е единствената избавителна стъпка “, съобщи Борисов. Той подсети, че общият банков надзор е гаранция за прозрачността на работата и на българските банки.

Министър-председателят означи, че макар дадената опция от Народното събрание за държавен дълг до 10 милиарда лв., държавното управление към момента употребява финансовите благоприятни условия на страната ни, насъбрани във фискалния запас.

Относно влизането на България в чакалнята на Еврозоната, финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че Българската централна банка е подала заявление към Европейската централна банка и разясни, че чака позитивно развиване в тази посока.

Валутната суапова договорка оказва помощ на страните, които са с плаващ валутен курс или с Валутен ръб , както е нашата страна, до избран размер, като за България става въпрос за няколко милиарда, Българска народна банка да дава български левове на Европейската централна банка, което по закрепения курс да получава евро до размера на утвърдената суапова линия. Това е извънредно огромна поддръжка и е гаранция за спомагателна непоклатимост на Валутния ръб, който остава един механизъм на закрепен курс, който в обстановка на рецесия би трябвало да бъде добре гарантиран “, разяснява Горанов.

Когато страната ни получи утвърждение за присъединението към Валутно-курсовия механизъм, Българска народна банка ще подписа суап с ЕЦБ за замяна на лв. против евро до несъмнено ограничаване от няколко милиарда. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР