Надявам се, че до летния сезон ще е готово новото

...
Надявам се, че до летния сезон ще е готово новото
Коментари Харесай

Новото кръгово на ул. Девня във Варна ще е готово до летния сезон

Надявам се, че до летния сезон ще е готово новото кръгово кръстовище, което ще свързва бул. " Васил Левски " с ул. " Девня " и " Г. Пеячевич ". Това заяви на конференция кметът Иван Портних.
По думите му срокът по документи е до септември 2020 година, само че ще се направи всичко допустимо кръговото да бъде приключено преди дейния летен сезон.

" В реалност доста комплицирано оборудване, защото тук беше изпълнено покриване напълно на дерето, което минава в тази зона. В момента към този момент е построена в доста висока степен дъгата, която е към централната градска част. Предстои прекачване на дейностите от другата страна, като с тази детелина считаме, че връзката сред тези 3 пътни артерии ще бъде доста облекчена ", уточни Портних.

Той съобщи, че се работи и по построяването на различен път на ул. " Девня " - от другата страна на жп релсите, задачата на който е да обслужва Южна промишлена зона и пристанището.

" В момента тежкотоварният трафик върви по ул. „ Девня “ и основава големи тапи, от втора - разрушава пътната настилка, в това число и моста, а от трета - замърсява въздуха. Идеята е с построяването на новото трасе тежкотоварният трафик да бъде отклоняван още от „ детелината “ край село Игнатиево, по ул. „ Атанас Москов “ да се слиза на ул. „ Девня “ и оттова да минава по различното трасе. Така той ще остава отвън придвижването в градската част на ул. „ Девня “, а въпреки това ще даде една добра причина за развиването и на южната промишлена зона, на частните пристанища и естествено за обслужването на Пристанище “Варна-Изток “. Смятам, че този различен път на ул. „ Девня “ в вероятност ще може да бъде и обслужващата артерия за новия интермодален терминал. Това е амбициозна задача и една от стъпките за решаването на значими проблеми и от позиция на трафика, и от позиция на екологията във Варна ", изясни градоначалникът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР