Надпреварата Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ отново оцвети парк Маркотея

...
Надпреварата Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ отново оцвети парк Маркотея
Коментари Харесай

Ученици от 8 габровски училища премериха сили в състезание, посветено на здравето и безопасността на децата в парк Маркотея

Надпреварата „ Ваканция, здравей! Да играем безвредно! “ още веднъж оцвети парк Маркотея в Габрово с детски усмивки. В самодейността се включиха 8 тима на възпитаници от 5 и 6 клас на габровските учебни заведения, които премериха сили в разнообразни тематични зони, отдадени на здравето и сигурността на децата.

Зам. - Кметът на Габрово Невена Минева поздрави децата думите: „ Предстои най-хубавото време от годината за малчуганите – дълго чаканата лятна почивка. Радвайте й се от сърце, деца, отделете време за обичаните си занимания, създавайте незабравими мемоари. И в този момент ще прозвуча като досадните възрастни, които непрестанно ви поучават - бъдете деликатни, освен когато сте с велосипедите на улицата, само че и когато играете, спортувате или се забавлявате с другари. Защото вашата сигурност и здраве са ни най-важни. Благодаря на уредниците от ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово и Превантивно-информационен център – Габрово, и на всички които поддържат още веднъж самодейността и ни оказват помощ в задачата да възпитаваме в децата и младежите на Габрово умения, значими за тяхното здраве и сигурност в всекидневието. Благодаря и на тимовете от осемте габровски учебни заведения, които ще премерят сили в идното занимателно съревнование. Пожелавам триумф и дано по-добрите вдигнат купата на спечелилите! От сърце на всички деца искам радостен и паметен празник. Бъдете здрави и щастливи, радвайте се на нехайно детство! ".

Събитието почете министърътна опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, които пожела на дребните участници в надпреварата да бъдат здрави и щастливи, и ги увери, че детското опазване на здравето е приоритет за ведомството.

Зам.–кметът Невена Минева и шефът на ОДМВР-Габрово старши комисар Цветомир Цонков завъртяха „ Колелото на шанса “ в зона „ Забавна сигурност “ и се наложи да ревизират своите познания. Правилият отговор на въпроса за авторана книгите за Хари Потър им заслужи лакомство, което те споделиха с най-знаещите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР