Надпреварата между президента и премиера се прехвърли на полето на

...
Надпреварата между президента и премиера се прехвърли на полето на
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Армията ни е куха

Надпреварата сред президента и премиера се трансферира на полето на защитата, което е неприятно за армията.

Тази конкуренция не е потребна и здравословна за армията, тъй като държавното управление няма да разреши на президента да натрупа политически активи посредством своята угриженост и отношение към въоръжените сили. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Бойко Ноев.

Според Ноев борбата сред президента и ръководещите няма да завърши скоро, от което армията ни може единствено да загуби.

По думите на Ноев случаят с падналия хеликоптер Ми-17 е съображение въпросът за бранш " Сигурност " да се върне на дневен ред. Според него има два фактора, които директно въздействат на защитата ни сега. Конфронтацията сред президента и държавното управление е първият фактор.

Другият фактор е неналичието на решение за дълбокото несъгласие за това, което е написано на хартия и това, което обществото посредством държавното управление е готово да даде за тази войска, пояснява някогашният боен министър. Според него това несъгласие също не разрешава проблемите в бранша да бъдат решение.

Ноев разяснява, че " ножицата " е толкоз огромна, че не може да се види решение на проблемите в бранша.

Поради това, по думите му, армията ни е куха и няма бъдеще такава, каквато е в този момент.

Според някогашния министър би трябвало да се заделят повече от 2% от бюджета за защита, както и да се промени погледа върху строителството на въоръжените ни сили.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР