Надигналият се шум около преговорите в Истанбул между делегациите на

...
Надигналият се шум около преговорите в Истанбул между делегациите на
Коментари Харесай

Специалната военна операция след Истанбул

Надигналият се звук към договарянията в Истанбул сред делегациите на Руската федерация и Украйна отклони вниманието от същността на постигнатите договорености. Тези съглашения имат прелиминарен темперамент и в обстановка на продължаващи военни дейности не могат да се преглеждат като насоки за дефинитивно решение.

Военните дейности могат коренно да трансформират обстановката и да слагат под въпрос самата нужда от договаряния. Освен това в Истанбулските „ съглашения “ не се загатва въпроса за денацификацията, която е една от главните цели на специфичната военна интервенция в Украйна. От тази позиция междинните резултати са " куци ", въпреки че в прочут смисъл (но в какъв?) дават на някого слаб мотив да се надяваме на дипломатически вид за разрешаване на рецесията.

Докато тези предварителни и не напълно ясни резултати от договарянията в Истанбул се проучват в западните столици, английският министър председател Борис Джонсън надигна глас. „ Споразумението за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна няма да е задоволително за унищожаване на английските наказания против Русия “, сподели той посредством представител. Според Борис Джонсън натискът върху президента Путин би трябвало да се ускори както посредством нови стопански ограничения, по този начин и посредством даване на военна помощ на Украйна. Чрез напън би трябвало да се подсигурява, че „ Русия изцяло ще промени курса си “. Лондон не е удовлетворен от каквито и да е признаци за облекчение на напрежението в Украйна.

В очите на Лондон враждебните дейности би трябвало да продължат и да бъдат доведени до последна жестокост. В това отношение Борис Джонсън припомня на героя от песента на Висоцки:

Валя се в пяна параноикът

Като вещер на шабаш.

“Развържете хавлиите

Чуждоверци, иноверци,

Нас ни е тъжно на сърцето

И сълзливо на душата!...”

Междувременно във Вашингтон се води шумна битка сред администрацията и републиканските конгресмени за изгодите от глобите. Тези полемики на американски политици припомнят на дебата на средновековните схоластици за това какъв брой ангели могат да се поберат на върха на иглата. Те не крият главната пристрастеност на англосаксонците – да накарат Русия да престане да бъде Русия. И двете страни, демократи и републиканци, утвърждават глобите, само че не могат да се схванат за какво тези наказания нямат упования резултат.

Що се отнася до президента Джо Байдън, който през 1999 година беше един от основните уредници на експанзията на НАТО против Федерална република Югославия, полският анализатор Конрад Ренкас написа: “У такива политици като Байдън и Чърчил има нещо общо - те са христоматийни образци за военни нарушители от кабинетен вид и освен това поредни подпалвачи на войни”.

Си-Ен-Ен неотдавна разгласява обновен лист с „ стремежи “, изпратен от Киев, или по-скоро поръчка за нови доставки на смъртоносни оръжия. В листата има всичко - от спомагателно и електронно съоръжение до модерни артилерийски системи и бойни самолети.

Какво дават и какво могат да дадат договарянията на съветските представители с украинската страна на подобен декор – първо край Гомел в Беларус, след това по някаква причина в турския Истанбул?

Мнозина считат, че при демонстративното „ непримиримост “ на Киев договарянията не могат да дадат безусловно нищо, до момента в който не бъде приключена военната част от интервенцията в сходство с проектите на Генералния щаб на съветските въоръжени сили. Междувременно тази част от интервенцията, която включва началото на демилитаризацията на Украйна, не е приключена, мъчно се минава към втората част – денацификацията на киевския режим и украинското общество.

Кървавата въртележка, ускорявана от англосаксонските сили, ще продължи да изисква нови жертви, отслабвайки воюващите.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР