Надграждайки над успеха на гигапресите, които Tesla използва за производството

...
Надграждайки над успеха на гигапресите, които Tesla използва за производството
Коментари Харесай

Tesla отново може да шокира всички, този път с терапреси

Надграждайки над триумфа на гигапресите, които Tesla употребява за производството на Model Y, американците може да отидат още по-далеч, като създадат шасито на Model 2 от един-единствен подробност, спестявайки спомагателни разноски в производството. За да се случи това, би трябвало да бъдат превъзмогнати някои компликации.

Правейки Model Y от по-малко, само че по-големи елементи, Tesla съумя да направи бестселъра си доста по-евтин, подобрявайки маржовете на облагата и постигайки ценово преимущество, с което така наречен наследствени производители не могат да се конкурират.

Това очевидно не е задоволително за Илон Мъск и екипът му инженери, които желаят да изведат този развой една концепция по-напред: да създадат шасито на бъдещия Model 2 (който е обещан като електрически автомобил за под $25 000) от една огромна част, споделят пет анонимни източника на Reuters. Това евентуално ще става посредством машини, които са още по-големи от гигапресите, които се употребяват за произвеждане сега на Model Y. Вече се появиха и догатки, че тези нови машини може да се назовават терапреси.

Докато сегашните преси оформят огромни секции от Model Y със мощ на напън сред 6000 и 9000 тона, новите преси може да стигнат до 16 000 това напън, с цел да оформят още по-големи елементи. Говори се, че това ще е цялото шаси на Model 2. Защо това би било толкоз значимо ли? Защото шасито на стандартен автомобил е направено от към 400 елементи.

За момента няма публично решение от Tesla за вдишване в тази посока, тъй като сходен развой (шаси от един елемент) е извънредно предизвикателна задача, изключително за премахване на всички грешки и недостатъци, които ще се появят в процеса.

Но източниците на Tesla настояват, че Tesla е намерила решение на някои от проблемите. Вместо да тества задачите преси, доставчиците й са намерили метод да употребяват пясъчни отливки, които костват доста по-малко. След като всички по веригата останат удовлетворени от качеството, производителят ще може да закупи железна преса и ще може да стартира произвеждане.

Подробности по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР