Надеждите за повторно пробуждане“ на индийския спускаем апарат към Луната

...
Надеждите за повторно пробуждане“ на индийския спускаем апарат към Луната
Коментари Харесай

Надеждите за индийския спускаем апарат на Луната избледняват | Температурите на Луната падат до -250 градуса

Надеждите за „ наново събуждане “ на индийския спускаем уред към Луната избледняват, откакто индийските учени не съумяха да осъществят връзка с галактическия транспортен съд, защото той мина в режим на изключване, с цел да оцелее в изискванията на мразовитата лунна нощ.

на Луната през август след 40-дневно междузвездно пътешестване и марсоходът прекара повече от седмица в събиране на данни от лунната повърхнина, оповестява Гардиън.На 2 септември спускаемият модул Vikram и марсоходът Pragyan бяха сложени в „ режим на заспиване “, с цел да преминат в хибернация и да защитят електрическите съставни елементи по време на бруталните условия на лунна нощ, която продължава две седмици и демонстрира, че температурите на Луната падат до - 250 градуса по Целзий.

Учените от ISRO обаче не са съумели да се свържат с роботите от този момент и споделиха, че очакванията за тяхното възкръсване намаляваъ. Според учените има към 50% късмет устройствата да устоят на минусовите температури.

„ Усилията за определяне на връзка със спускаемия модул Vikram и марсохода Pragyaan ще продължат “, сподели ISRO в X, някогашен Twitter, в петък, само че от този момент не са създали публични известия.ISRO сподели, че ще продължат напъните си да осъществят контакт с галактическия транспортен съд до 30 септември, когато е плануван идващият лунен залез.

Преди да слагат спускаемия модул и марсохода в режим на заспиване, учените от ISRO желаеха да подчертаят, че задачата Chandrayaan-3 към този момент е постигнала огромен триумф и е постигнала главните си цели. „ Ако Викрам и Прагян не се разсънят, те ще останат на Луната като лунен дипломат на Индия “, споделиха те.

Мисията Chandrayaan-3 направи Индия първата страна, достигнала лунния южен полярен район, и едвам четвъртата страна , кацнала на Луната, утвърждавайки позицията си на международен водач в проучването на космоса. Кацането беше следено от милиони хора и задачата беше голям източник на национална горделивост, като министър председателят Моди я дефинира като „ надвит зов на нова Индия “.

През седмицата, в която изследваше повърхността на Луната, марсоходът Pragyaan беше претрупан с това, което ISRO разказа като „ гонене на лунните секрети “. Той измина разстояние от 100 метра, предавайки изображения и данни назад на Земята, и удостовери съществуването на сяра, желязо и О2 и други детайли на Луната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР