Великотърновският апелативен съд потвърди присъда доживотен затвор за баща, умъртвил

...
Великотърновският апелативен съд потвърди присъда доживотен затвор за баща, умъртвил
Коментари Харесай

Доживотен затвор за баща, заклал 2-годишното си дете в Севлиево

Великотърновският апелативен съд удостовери присъда " пожизнен затвор " за татко, умъртвил малолетната си щерка в Севлиево на 4 февруари 2021 година, оповестиха от съда.

Апелативният съд във Велико Търново е удостоверил напълно присъдата, постановена от Окръжен съд – Габрово, при която подсъдимият Даниел В. М. е бил приет за отговорен, за това че на 4 февруари 2021 година, съзнателно е умъртвил малолетната си рождена щерка, нанасяйки и прорез с нож, в резултат на което тя почива от остра загуба на кръв, показват от съда.

Подсъдимият ще изтърпява наказването си при първичен специфичен режим, а със същата присъда той би трябвало да заплати на майката и сестрата на умрялото дете надлежно 80 000 и 30 000 лв..

Защитата на подсъдимия е входирала въззивна тъжба за смяна на присъдата и при положение, че съдът одобри за отговорен причинителя, да промени наказването от " пожизнен затвор " в " отнемане от независимост " за избран период. Това е пледирано от отбраната при съществуване на догадка, в която причинителят е работил в положение на безотговорност.

От Апелативния съд във Велико Търново показват, че решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР