Надеждите за намирането на нашия воин не са големи. Открити

...
Надеждите за намирането на нашия воин не са големи. Открити
Коментари Харесай

Стефан Янев: Надеждите за намирането на нашия воин не са големи

Надеждите за намирането на нашия боец не са огромни. Открити са движимости и материали от падналия над Черно море край Шабла МиГ-29. Те ще бъдат изследвани, а издирвателната интервенция продължава. Техническото положение на летателната машина е било положително, а връзката с водача е изгубена, откакто той е направил задача по " светеща цел ", съобщи dir.bg.

Това заяви служебният министър председател Стефан Янев, който дружно с министъра на защитата Георги Панайотов, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров даде взаимен брифинг в Пункта за базиране-Варна.

" Предвид времето, което е минало от случая, и всички налични данни по повод температурата на водата и течението, без значение какъв брой е здрав човек, очакванията за намирането на нашия водач не са огромни ", каза Янев.

Промяна в траекторията на целта наложила спомагателен маньовър, майор Терзиев поразил задачата, само че по-късно връзката с него изчезнала.

По време на полета самолетът е изпълнявал задача по " светеща цел ". Преди този аероплан в почти същия курс е летял различен, който е пуснал тази летяща цел, което е общоприета процедура. Нещо обаче се е объркало с задачата и тя е почнала да пада с по-висока отвесна скорост. Това е наложило спомагателен маньовър от страна на майор Терзиев. Той е поразил задачата, което е снимано от другия аероплан. След като е докладвал, че задачата е изумена, връзката с него е била прекъсната, изясни Янев.

Черната кутия на летателната машина досега не е открита и по тази причина в интервенцията на следващия ден ще се включат и водолази, и профилирана техника, посочи служебният министър председател.
По думите му майор Терзиев е имал и различен полет със сходна задача.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР