Надеждите на Европа за по-зелено бъдеще се заливат с пестициди,

...
Надеждите на Европа за по-зелено бъдеще се заливат с пестициди,
Коментари Харесай

Автомобили и гневни земеделски стопани подклаждат зеления отпор

Надеждите на Европа за по-зелено бъдеще се заливат с пестициди, хвърлят се в пещта, преследват се, блъскат се от коли и се мачкат от стада крави, написа европейското издание на Политико.

А зелените партии поемат удара - социологическите изследвания демонстрират, че те ще се сблъскат с дълбока изборна болежка, когато жителите на Европейски Съюз гласоподават през юни. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също се пробва да избяга от зелените елементи на своето завещание. Всъщност тези, които упорстват за по-бързи дейности за запазване на климата и природата, съвсем на всички места са оставени на изсъхнало и се борят да възстановят инерцията си.

Според изследване на " Политико " за националните диспути, които се организират в Европейски Съюз и Обединеното кралство, твърдо десните и дясноцентристките политици се пробват да вбият чеп сред гласоподавателите и бранителите на зелената политика - подхранвайки и подхранвайки възприятието на неодобрение. Те настояват, че климатичният фанатизъм е отишъл прекомерно надалеч и прекомерно бързо, че разноските са прекомерно огромни или, в по-редки случаи, че изменението на климата е фикция.

Оплакванията на водачите са измежду главните им тематики, а идната възбрана на колите с мотори с вътрешно горене в Европейски Съюз е постоянно срещана тематика.

В няколко европейски страни фермерите се бунтуват, протестирайки, наред с другото, против екологичните разпореждания, които считат за прекомерно строги. Крайно десни партии и консерватори се надпреварват да бъдат техни публични носители.

В други страни въвеждането на зелена инфраструктура като мини и вятърни паркове разпалва локалната опозиция.  В Естония пък един националист се базира на Мария Антоанета, с цел да порицае елитарността, която съгласно него е в основата на плана за климата.

Съществуват и основни районни разлики. В богатия север, където политиката за климата визира от ден на ден персоналния избор на хората, отзвукът се корени във възприемането на персоналната независимост като накърнена. В по-топлите южни страни държавните управления се борят да овладеят публичния яд от неспособността си да се оправят със сушите и пожарите, провокирани от изменението на климата, макар че това не постоянно е еднакво на претенции за по-радикално понижаване на излъчванията. Докато на изток натискът на разноските за живот изтласква зелената политика на назад във времето, а Европейски Съюз се трансформира в зелен тиранин.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР