Надеждите към новия парламент са огромни, а залогът - съдбовен,

...
Надеждите към новия парламент са огромни, а залогът - съдбовен,
Коментари Харесай

Надеждите към новия парламент са огромни, а залогът - съдбовен

Надеждите към новия парламент са големи, а залогът - съдбоносен, сподели президентът Румен Радев в обръщението си към народа и Народното събрание от парламентарната трибуна при откриването на първото съвещание на 47-ото Народно заседание.
Нека осмислим задачата, която българските жители ни разпоредиха, сподели Радев. Радев поздрави всички национални избраници, на които хората гласоподаваха доверие да ги съставляват.

Време е за народен консенсус. Той би трябвало да съдържа значими цели, които да върнат на българите свободата, законността и справедливостта. Тези полезности са предусловие за надмогването на бедността, за благоденствието и модернизацията на България, съобщи президентът.

Държавният глава съобщи още, че ни е необходим политически консенсус на реформаторските сили към нуждата от стабилно, реформистко, обществено ръководство. Той сподели, че от това зависи да имаме държавно управление. От него зависи и самият живот на Народното събрание, ориста на политическата ни система, която не може да понесе следващи предварителни избори посред зимния сезон, както и ориста на хората, които чакат неотложни парламентарни решения за превъзмогване на рецесията. Румен Радев приветства авансово започнатите диалози сред евентуалните сътрудници в бъдещото ръководство.

Струва си да разгледате бюджетът, който служебното държавно управление е длъжно да внесе в Народното събрание, сподели президентът. Той планува напредък на приходите, грижа за възрастните, стимулиране на развиването на дребните общини, условия за стопански напредък, сподели Радев.

Президентът уточни, че през днешния ден е изключително значим и консенсусът към външната политика. Важно е българската дипломация да бъде в ръцете на експерти от кариерата, нужен ни е консенсус по всички значими външнополитически тематики, изключително когато е заложена българската ни еднаквост, сподели Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР