Надали има някой, който да не помни убийственото видео с

...
Надали има някой, който да не помни убийственото видео с
Коментари Харесай

5 неща, с които ще запомним Татяна Патиц

Надали има някой, който да не помни убийственото видео с присъединяване на супермоделите от 90-те към песента на Джордж Майкъл Freedom. В тези години, в които моделите бяха издигнати на фундамент, никой не оставаше неутрален към всяка тяхна изява.
 Джордж Майкъл, рожденият му ден и някои от най-хубавите песни на изпълнителя през годините
Светът не е не запомнил Джордж Майкъл

В памет на изпълнителя си припомняме 10 от най-хубавите му песни

Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън в действителност бяха повече от модели. Бяха и актьори, и деятели - и безспорен пример за подражателство.

И в случай че ни налегне носталгия по този интервал, умерено може да си пуснем клипа на Freedom и да се сетим за всички, забъркани в него. Някои от които обаче към този момент не са измежду нас. Изминаха седем години от гибелта на Джордж Майкъл, а единствено преди ден го последва и моделът Татяна Патиц. Едва на 56-годишна възраст тя е изгубила борбата с рака на гърдата, съгласно изказване на персоналния ѝ сътрудник пред People.

Макар и появявала се на кориците на голям брой списания, измежду които и Vouge, тя може би нямаше известността на Наоми или Синди. Но все пак е един от ярките представители на стилната промишленост от края на 80-те и началото на 90-те години.

Ето за какво си коства да си напомним някои съществени обстоятелства от живота ѝ - съгласно Hollywoodlife.

Успешен модел

Родена в Хамбург, тя е плод на любовта сред естонка и локален немец. Още в ранните си години се мести в Швеция, където стартира да работи като модел едвам на 17 години. За малко време реализира триумф, изключително след появяването си на корицата на английския Vogue през 1985 година

Следва корица на списанието през 1990 година, на която театралничи с други супермодели като Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън. Участва в доста ревюта и рекламни акции.

Десетилетия наред работи с стилния фотограф Питър Линдберг.

Актриса

Макар и това да не е толкоз известно, Татяна се занимава и с актьорство. Има функции във филмите " Изгряващо слънце ", в който взе участие и Шон Конъри и " Ограничителна заповед ", където си партнира с Ерик Робъртс. Изиграва и самата себе си във кино лентата Ready to Wear, отдаден на стилната промишленост.

И въпреки всичко, музикалните клипове са тези, които вършат Татяна по-известна като актриса. Снима дружно с Duran Duran - в песните им Skin Trade и Burning The Ground надлежно през 1987 и 1989 година Участва във видео на ню метъл групата Korn от 2000 година към парчето Make Me Bad. Но безспорно най-известната ѝ поява е тази в клипа на Джордж Майкъл Freedom през 1990 година

Активист и вегетарианец

Татяна постоянно се е борила за правата на животните. Толкова се отдава на идеята, че взема решение да стане вегетарианка и даже взе участие в Международния съюз на вегетарианците. През 2019 година организира акцията American Wild Horses в отбрана на дивите коне.

Освен за животните, моделът се ангажира и за редица други обществени дела, в това число правата на болните от СПИН и равенството сред половете.

Личен живот

Има един наследник - 19-годишният Йона. Той е от връзката ѝ с Джейсън Джонсън, за който се омъжва през 2003 година и с който се разделя шест години по-късно. В голям брой изявленията тя споделя какъв брой значим е синът ѝ за нея, както и за метода, по който го възпитава и полезностите, които му внушава.
 Снимка 602132

" Синът ми е моят източник на благополучие в живота. Той, моите другари, моите животни и природата ми дават салдото и удовлетворението " споделя Татяна.

Инфлуенсър

Супермоделът постоянно е говорила за остаряването като натурален развой - който изцяло приема и се радва, че с от ден на ден дами е по този начин.

Пред изявление за C Magazine тя разкрива, че от време на време с носталгията се връща към звездните 90-те години, само че и че не се опасява от сегашното. И добавя: " Гордея се с бръчките си. Te част от мен и това, което съм претърпяла. Да остарееш е красиво. Ставаш по-мъдър и зрял. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР