Надали има човек, който да не обича да завърши края

...
Надали има човек, който да не обича да завърши края
Коментари Харесай

Кои са най-ниско калоричните видове бира

Надали има човек, който да не обича да приключи края на работния си ден или седмица с чаша бира. Особено пък когато времето към този момент е топло и слънчево, и уместно за шерване на вкусната напитка с добра компания.
 Бутилирана или наливна бира - за какво постоянно има разлика във усета и на какво се дължи това
Защо усетът на бутилираната и наливната бира е друг

И коя да изберем

Всички сме чували обаче и, че бирата е прекомерно калорична - и знаем за " биреното коремче ". Факт че, бирата може да повлияе на тежестта, само че единствено в случаите, в които прекаляваме и одобряваме повече калории, в сравнение с може да изразходим. Така, както с всяка храна или напитка.

Все отново, става известно, че от голяма важност е, когато става дума за калории, и типът на бирата, която консумираме. Нейната вариация, както и количеството алкохол, има отношение към наличието на мазнини, протеини и въглехидрати. Ето какво споделят в тази връзка диетолозите, съгласно, и кои тъкмо типове бира дефинират като най-нискокалорични.

Светъл лагер

Брой калории: 90-110 за 330 мл

Класическият лагер, като се изключи че е измежду най-разпространените типове бира, е и със относително ниско наличие на въглехидрати. Често е и нискоалкохолен, което също има значение за калоричността.
 Снимка 611658

Освен това е с лек, прелестен хмелен усет, без да е прекомерно горчив, сходно на ейла.

Пейл лагер

Брой калории: 130-140 за 330 мл

Малко след светлите бири по калоричност се подреждат и така наречен пейл лагери. Основната разлика сред тях е в количеството добавен хмел и ечемик, както и по-високата степен на карбонизация - съществуването на въглероден диоксид в течността, който прави присъщите за напитката мехурчета.
 Снимка 611660

Бирата се се отличават с по-блед цвят, откъдето идва и наименованието ѝ и с леко по-изразен усет в съпоставяне със светлия лагер.

Пилзнер

Брой калории: 65-95 за 330 мл

Всъщност, това също е тип лагер - със златист цвят и лек мирис, без настойчив горчив свършек. Често е бъркан с други типове светла бира, заради обстоятелството, че производителите нерядко избират да употребяват термина свободно.
 Снимка 611657

За първи път е показан в град Пилзен, откъдето идва и името му, още през 19 век. Специфичното при изработката му е потреблението единствено на ярък, леко изпечен ечемик.

Стаут

Брой калории: 125 за 330 мл

Вероятно всеки фен на бирата е пил Гинес - може би най-популярната марка стаут в света, чийто генезис датира от началото на 19 век в Ирландия.
 Снимка 611659

По създание това е малцов ейл, присъщ с тъмния си цвят и кондензиран кремообразен усет. Това се дължи на мощно препечения ечемичен малц, към който се прибавя лактоза или овесени ядки, нотки шоколад, кафе и какао.

Пшенична бира

Брой калории: 100-120 за 330 мл

Пшеничните бири нормално са по-леки и със сладникъв усет спрямо обичайните бири. Самото им название произтича от обстоятелството, че се подготвят с 30% и даже повече пшеница, наред с хмела. Някои производители пък въобще не включват хмел.
 Снимка 611662

Различните версии на пшеничната бира се разграничават по външен тип - могат да бъдат бистри или леко мътни. И нормално са с ниско алкохолно наличие.

Светъл ейл

Брой калории: 95-125 за 330 мл

Ако търсим нещо по-леко, добър вид е светлият ейл. Този вид бира е и една от най-разпространените в света, а изработката ѝ датира още от 15 век в Англия.
 Бира, Brewmeister Snake Venom, Brewmeister Armageddon, Koelschip Start the Future - кои са най-силните бири в света
Топ 7 на най-силните бири в света

Когато бирата е по-високоалкохолна и от ракия

Традиционно ейлът се отличава от лагер бирите по типа употребявани дрожди и температурата, при която протича ферментацията. Той е с лек и мек усет, с привкус на малц или хмел. Често могат са се усетят плодови аромати или такива на подправки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР