Над страната тази сутрин ще слънчево и горещо. След обяд

...
Над страната тази сутрин ще слънчево и горещо. След обяд
Коментари Харесай

Времето днес - горещина и валежи

Над страната тази заран ще слънчево и горещо. След обяд над Западна и Централна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. По-късно денем, и през нощта против понеделник на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, в София към 31°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че без дъжд. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури 29°-31°. Температурата на морската вода е 25 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин краткотрайно мощен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 26°, на 2000 метра – към 19°.

През първите дни от новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, най-вече след обед. В понеделник тук-там в Западна и Централна България явленията има възможност за градушки.

По Черноморието ще се задържи съвсем без превалявания и с високи температури – до 30°-32°, в останалата част от страната температурите краткотрайно ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 25°-30°.

Към средата на седмицата преваляванията доста ще намалеят по обсег и активност и ще има повече слънчеви часове. Температури в по-голямата част от страната денем ще са сред 30° и 35°.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР