Над страната преминава студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт

...
Над страната преминава студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Внимание! Жълт код за силен вятър

Над страната минава леден атмосферен фронт, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт код за мощен вятър е разгласен в области от Северна, Централна, Южна и Югозападна България за неделя.

Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места, сутринта - в Северозападна България, а към и след обяд - в южните и източните региони, ще превали. На обособени места ще има и гръмотевици. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан, в Дунавската низина, Горнотракийската равнина и по долината на Струма - краткотрайно мощен.

Максималните температури ще бъдат сред 24 и 29 градуса, в крайните югозападни региони - малко по-високи. В София температурата ще бъде към 24 градуса.

Над Черноморието също ще има краткотрайни нараствания на облачността и след обяд на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан северозападен вятър, след обяд - от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат в необятни граници, сред 21 и 27 градуса, предава БТВ. Температурата на морската вода ще бъде: от 13 градуса - на Шабла, до 18 градуса - към Бургас. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали, основно в Родопите - с гръмотевици. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 19 градуса, на 2000 м - към 11 градуса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР