Над половината българи - 56%, са на мнение, че 111-ото

...
Над половината българи - 56%, са на мнение, че 111-ото
Коментари Харесай

"Тренд": За 56% от българите 111-ото място за страната ни по свобода мадиите е заслужено

Над половината българи - 56%, са на мнение, че 111-ото място на България в класацията на „ Репортери без граници “ за независимост на медиите е справедливо. Само 18% смятат противоположното.

Това покзава изследване на " Тренд ", направено през ноември по поръчка на медийната стратегия за Югоизточна Европа на Фондация „ Конрад Аденауер “.

" Ви сокият дял на тези, които считат, че тази позиция е оправдана издава ниското доверие на българите в медиите като цяло. Общото съмнение проличава и от въпроса, по какъв начин събитията през тази година трансформираха доверието в журналистическата работа. Макар максимален дял от запи таните да заявяват, че при тях няма смяна по този индикатор, то близо една трета от интервюираните (28%) имат по-ниско доверие в медиите, а единствено 8% - по-високо ", разяснява от " Тренд ".

По-голямата част от интервюираните се осведомят от частните телевизионни канали - 61%. Такъв е делът на хората, които употребяват тези канали за вести по отношение на актуалната здравна рецесия, както и за настояща информация по политически събития.

Частните малките екрани са следвани от публичната Българска национална телевизия - 46%, обществените мрежи - 37%, и новинарските интернет портали - 31%. Радиостанциите играят по-малка роля като употребен източник на информация.

" По отношение на малкия екран има разлики от позиция на въз растовата конструкция. По-възрастните фенове се осведомят от публичната телевизия, което значително се дължи на табиет измежду тази група от хора. По-младите гледат повече частните малките екрани. Това държание отразява също по този начин равнищата на доверие в медиите - българите имат най-голямо доверие в частните телевизионни канали (54%) ", проучват от " Тренд ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР