Над половин България ползва вкъщи съвременните средства и възможности за

...
Над половин България ползва вкъщи съвременните средства и възможности за
Коментари Харесай

Близо 40% от българите предпочитат да живеят в миналия век

Над половин България употребява у дома актуалните средства и благоприятни условия за връзки, само че има едни 38% от семействата, които не виждат нужда да се оборудват с домакински компютър или преносим компютър и да "сърфират " из световната мрежа по пантофи.

Проучването на Национален статистически институт не прецизира кои са тези 38 %, които избират да живеят в предишния век, само че не е мъчно да се досетим, че това са най-вече възрастни или необразовани хора. Впечатляващо огромна група българи считат, че си живеят задоволително добре и без автомобил, компютър и интернет, написа "Сега ".

Поне по този начин излиза от изследване на Националния статистически институт, оповестено в сряда. Според данните на Национален статистически институт 51% от семействата у нас имат лека кола, само че за близо 15% даже вехто возило е неосъществим разкош. А цели 34% настояват, че просто нямат потребност от такова.

Вече съвсем няма български дом без тв приемник и ледник. 93% от градските жилища и 84% на село разполагат с автоматизирана пералня. Климатиците не са доста известни в страната ни, изключително в селата, където ги има в едвам 14% от къщите. В същото време по-малко от 20% от жилищата се радват на удобството на централното отопление (парно или на естествен газ). Има обаче основна разлика сред градовете и селата - всеки четвърти градски дом е топлофициран или газифициран, до момента в който единствено 1.8% от селските жилища са вързани към мрежа за отопление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР