Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-късно

...
Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-късно
Коментари Харесай

По-топло от обичайното до събота

Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. По-късно денем, основно над Западна България, ще има краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максимални температури - сред 10° и 15°.

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра – към 1°.

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. След среднощ в низините ще стартират да се образуват мъгли. Минимални температури - сред 0° и 5°, на морския бряг - малко по-високи. Утре още веднъж ще бъде най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, основно над Западна България. През деня ще се появи юг-югозападен вятър и дневните температури ще се покачат, по-съществено в планинските региони. В западната част на Дунавската низина и тук-там в Горнотракийската равнина ще има мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там по-ниски – към 10°. В останалата част от страната - оптимални стойности сред 13° и 18°.

В събота ще духа слаб, в източните региони - сдържан юг-югозападен вятър. Облачността ще се усили, а след обяд от югозапад ще стартират превалявания. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. През първата половина от деня преваляванията ще продължат, след обяд ще стопират, като с понижението на температурите във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. В понеделник захлаждането ще продължи, само че вятърът ще отслабне, а във вторник в по-голямата част от страната ще стихне. Облачността ще е най-вече забележителна, с краткотрайни разкъсвания, само че единствено на обособени места ще превали слаб сняг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР