Над една трета (34%) от приходите на пазара за смартфони

...
Над една трета (34%) от приходите на пазара за смартфони
Коментари Харесай

Средната цена на смартфоните скочила с 10% в пандемията


Над една трета (34%) от приходите на пазара за смарт телефони отиват при Apple
(снимка: CC0 Public Domain)

Смартфон и ндустрията търпи промяна, заради пандемията и развиването на пето потомство (5G) мобилни връзки, сочи разбор на Counterpoint Technology  за международния пазар на умни телефони през второто тримесечие на годината .

В интервала април-юни пазарът на смарт телефони записва най-големия спад в историята си. Продажбите са намалели с съвсем една четвърт – 23%. Това се дължи на самоизолирането на хората и краткотрайното затваряне на магазини за мобилни телефони.

Средната цена на смарт телефоните в международен мащаб се е покачила с 10%. Ръст е регистриран във всички райони, като се изключи Латинска Америка. Тази обстановка се изяснява с образуването на сегмента на 5G устройствата, цените на които бяха много високи през второто тримесечие.
още по тематиката
Освен това, на фона на 23 % спад на общия пазар, категорията на премиум смарт телефоните регистрира единствено 8 % спад. Това предизвика нарастване на междинната цена на устройствата, разяснява Counterpoint.

Общите доходи на доставчиците на смарт телефони от април до юни в това число са намалели с 15%, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Около една трета (34%) от постъпленията отиват при Apple. Още 20% получава Huawei, която е под американски наказания. Samsung управлява към 17% от пазара в парично изражение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР