Над две трети от 750-те евродепутати имат платена работа на

...
Над две трети от 750-те евродепутати имат платена работа на
Коментари Харесай

Евродепутати печелят пари, като работят за частни компании

Над две трети от 750-те евродепутати имат платена работа на повърхностен работен ден, от което печелят общо над 8.6 милиона евро на година.„ Трансперънси Интернешънъл “ ревизира изказванията на всички политици в това отношение. Най-много – 3 милиона евро от компания за недвижими парцели – е получил литовски представител. В класацията по приходи следват френски и маджарски народен представител, както и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер. 
Напълно законно е да имаш странична работа, само че е нужна бистрота. Но в случай че погледнем наличието на декларациите, които евродепутатите са попълнили, виждаме действия, които будят опасения. Например засягащи законодателни начинания, които биха били от изгода за избрана мултинационална компания.
Рафаел Кергено – чиновник на „ Трансперънси Интернешънъл Европейски Съюз “

Никой политик не е упрекнат в нарушение на разпоредбите. Но организацията „ Трансперънси Интернешънъл “ отбелязва, че някои членове на Екологичен потенциал получават заплащане от компании, до момента в който правят активност, фокусирана върху един бранш.Сред забърканите в това изследване, полякът Марек Белка съобщи за Euronews, че съвещанията на неговия контролен съвет не нарушават отговорностите му. Белгиецът Ги Верхофстад също изключи спор на ползи, а германката Моника Холмайер твърди, че нейните решения не са повлияни от никого.
Както виждаме, една от значимите тематики в акцията за европейските избори е задграничната интервенция. Според съществуващите правила, е разрешено да вземате пари, примерно от държавно управление на трета страна, или да развивате активност при изискванията на бистрота. Ние желаеме възбрана на подобен тип активност.
Рафаел Кергено – чиновник на „ Трансперънси Интернешънъл Европейски Съюз “

През април Европейският парламент утвърди нови, по-строги правила за отчетност, и депутатите би трябвало да разгласяват по-подробна информация за приходите си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР