Над десетина военни плановици са изпратени от британското министерство на

...
Над десетина военни плановици са изпратени от британското министерство на
Коментари Харесай

Британски военни подготвят ключови министерства за Брекзит без сделка

Над десетина военни плановици са изпратени от английското министерство на защитата в основни министерства по отношение на подготовката на страната за излизане от Европейски Съюз, оповестява през днешния ден в. " Обзървър ", представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.
 Тереза Мей: Отхвърлянето на съглашението за Брекзит ще е злополука  Юнкер подготвен да изслуша Тереза Мей, само че няма да предоговаря договорката за Брекзит
Шестима военни плановици са изпратени в държавния секретариат, четирима в пограничната работа на страната, трима в министерството на външните работи и един в министерството на превоза, уточнява изданието.

Запознати с въпроса споделят, че някои министерства са поискали помощ с планирането за сюжет, при който Англия напуща Евросъюза без договорка.

Ако на 29 март страната излезе от Европейски Съюз без съглашение за търговията и границите, разпоредбите на съюза няма към този момент да се ползват за Англия, която също по този начин няма да бъде обхваната от общите съглашения, като да вземем за пример общите правила за въздушния трафик или комерсиалните съглашения с трети страни.

По-рано тази седмица министерството на превоза тества неизползваемо летище като незабавен паркинг за камиони, който да се употребява при положение на безпорядък по границите. През декември министерството подписа съглашения на стойност 108 милиона английски лири (137 милиона долара) за спомагателни прекосявания с ферибот за товарни транспорти.

Сухопътната граница със Северна Ирландия и Република Ирландия също ще съставлява огромен проблем, в случай че не се реализира съглашение. Усилията тази граница да остане отворена са един от акцентите на договарянията по Брекзит.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР