Над десет консултации на ден дават експерти на телефонните линии

...
Над десет консултации на ден дават експерти на телефонните линии
Коментари Харесай

Над десет консултации на ден дават психолози по телефона

Над 10 съвещания дневно дават специалисти на телефонните линии за психична поддръжка на деца, възпитаници, родители и педагогичен експерти, проведен по самодейност на дирекция от дирекция „ Образование и юношески действия ” към Община Варна. Екип от двама психолози и един психотерапевт от Общинския център за психична поддръжка правят съветват по телефон и онлайн.

Специалистите споделят, че най-често се обаждат родители, баби и дядовци, чиито деца и внуци са в тийнейджърска възраст и мъчно одобряват наложената мярка за самоконтрол и отдалеченост от връстници. Обаждат се и възпитаници за кариерно консултиране, както и такива, които се тревожат от пропуснатите благоприятни условия за явяване на предварителни изпити във висши учебни заведения. Разговори се организират и с родители, чиито деца учат в страни отвън Европейския съюз. Не липсват и позвънявания, които нямат общо с образованието. С психолозите на горещите телефони се свързват в това число и хора от Разград, Шумен и други градове.

Психолозите поучават: “Структурирайте всекидневието си с проект за деня, който да спазвате; Осигурявайте персонално работно поле; Заедно с децата, създавайте пространство за „ вървене на учебно заведение ” и съблюдаване на правилата; Вършете ежедневните си действия за поддържане на хигиена, обичай, другарство ". Те припомнят, че персоналният образец на родителите също е с доста значимо значение.

Телефонна консултация:

Цвета Стоянова – детски психолог, кариерен съветник:

всеки работен ден от 13 ч. – 15 ч.; 0882 567 038

Онлайн консултация /електронна поща:

Боряна Чалъкова - клиничен психолог, психотерапевт:

всеки работен ден от 10 ч. - 12 ч.;

e-mail: [email protected]; 0887 498 047

Марина Габровска - психотерапевт, посредник:

всеки понеделник и четвъртък от 9 ч. - 13 ч.

e-mail: [email protected]; 0885 911 728

Националната телефонна линия за деца 116 111 денонощна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР