Над 82 процента от общия технически капацитет на интерконектора Гърция-България

...
Над 82 процента от общия технически капацитет на интерконектора Гърция-България
Коментари Харесай

Над 82% от капацитета на интерконектора с Гърция е резервиран за следващата газова година

Над 82 % от общия механически потенциал на интерконектора Гърция-България за идната газова година (2023-2024) към този момент е запазен. Това оповестиха от самостоятелния метафоричен оператор ICGB. Оттам допълват, че сполучливите резултати са реализирани от ICGB след осъществяване на търгове за предложение на тримесечен потенциал, осъществени на 7 август.

Към момента за първото тримесечие на идната газова година, започваща при започване на октомври, интерконекторът Гърция-България е със 76 на 100 запазен потенциал. За останалите 3 тримесечия резервациите надвишават 84 % от общия потенциал на оборудването. ICGB продължава да предлага свободния потенциал както на дневни, по този начин и на месечни търгове, осигурявайки транспарантен и еднакъв достъп на всички заинтригувани търговци. 

Капацитетът на интерконектора Гърция-България се предлага на две европейски платформи за резервации - PRISMA за точките на междусистемно свързване в Комотини, където газопроводът се свързва с Трансадриатическия газопровод и с мрежата на гръцкия народен оператор DESFA, и платформата RBP за точката на междусистемна съгласуваност при Стара Загора, където интерконекторът се свързва с мрежата на " Булгартрансгаз ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР