Над 80% от българите вярват, че политиците използват позициите си

...
Над 80% от българите вярват, че политиците използват позициите си
Коментари Харесай

Едва 1% от българите вярват, че политиците работят за обществото

Над 80% от българите имат вяра, че политиците употребяват позициите си за персонална полза, вместо да вземат решения в полза на обществото . Това демонстрира изследване на Евробарометър. Не толкоз уверени са 15% от интервюираните, а едвам 1% са на противоположното мнение.

Също над 80% от сънародниците ни са скептични, че корупцията, в която вземат участие държавните чиновници и политиците, се проверява съответно и те се дават на съд.

Според 74% от българите законите и разпоредбите в страната не се ползват еднообразно за всички.
 36% от българите обезсърчени от корупцията
36% от българите обезсърчени от корупцията

Крехко доверие към новата мегаагенция регистрира " Прозрачност без граници "

70% пък не имат вяра, че тези, които основават и ползват законите, го вършат в публичен интерес. Нещо повече, е два 2% от сънародниците ни са на мнение, че държавните органи вземат решения без дискриминация или фаворизиране.

Силно отрицателна е и оценката на метода, по който се проверяват закононарушенията у нас. 74% от интервюираните не считат, че полицията и прокуратурата работят вярно , а са уверени, че са под въздействието на политически или стопански ползи. Подобно е и съотношението на сънародниците ни, които са на мнение, че държавните органи и политиците не зачитат и не ползват правосъдните решения - цели 72%.

70% от българите пък са скептични, че в случай че правата им бъдат нарушени, биха могли да ги защитят в самостоятелен съд. Едва 2% от тях имат вяра, че това е допустимо.
 Едва 3.4% от българите подготвени да подадат сигнал за корупция Обновена
Едва 3.4% от българите подготвени да подадат сигнал за корупция

33% декларират, че не биха сигнализирали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР