Над 8 млрд. лева неизплатени заплати, според инспекцията по труда,

...
Над 8 млрд. лева неизплатени заплати, според инспекцията по труда,
Коментари Харесай

Неизплатени заплати за 8 млрд. лева само от януари до април

Над 8 милиарда лв. неизплатени заплати, съгласно инспекцията по труда, и то единствено за първите 4 месеца на годината. Задействана е процедура по неплатежоспособност за общо 30 компании в страната. Какви са правата ни и по какъв начин да получим парите си, в случай че работодателят ни банкрутира?
При банкрут на компания, страната ни подсигурява до 6 заплати. Таванът на компенсацията е 1300 лева на месец. След измененията в закона, се следят рекорден брой хора, които са потърсили парите си от Фонда за гарантиране на вземанията. От началото на годината, неточните работодатели, тествани от инспекторите са над 250.
Най-важното изискване, с цел да се намеси страната е, в случай че компанията забави заплатите на най-малко 30 % от хората. Трябва да липсва най-малко една заплата, която да се бави най-малко два месеца, прецизира Нова телевизия.
Промените разрешиха на хората да търсят и остарели заплати. Тази седмица изтича срокът за подаване на заявки. Става въпрос за компании, които са били оповестени в неплатежоспособност, а чиновниците търсят заплати след 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР