Над 75 млн. евро ще отпусне на кандидат-бенефициенти през тази

...
Над 75 млн. евро ще отпусне на кандидат-бенефициенти през тази
Коментари Харесай

Отпускат средства за борба с последиците от болестите по животните

Над 75 млн. евро ще отпусне на кандидат-бенефициенти през тази година ръководещият орган на Програма за развиване на селските региони 2014 – 2020 година,Областен информативен център – Благоевград, съобщи БНР.

През 2020 година е очакван целеви банкет на планове по подмярка 5.1.

„ Подкрепа за вложения в превантивни ограничения, ориентирани към ограничение на следствията от евентуални естествени бедствия, неподходящи климатични феномени и катастрофични събития “.

По нея предпочитани ще са плановите оферти, които се осъществят в региони наоколо до зони в епизоотична конюнктура, такива с по-висок риск от инфекциозни болести, както и за към този момент потърпевшите животновъдни стопанства.

В седем села в област Търговище има африканска чума по свинете

Предвиденият банкет е в интервала февруари – март 2020 година, като общият бюджет по процедурата е 23 млн. евро. Максималният размер на едно планово предложение за частни стопани е 700 хиляди евро за претенденти, отглеждащи прасета, 500 хиляди евро за отглеждащи птици и 200 хиляди евро за стопанства с дребни преживни животни.

Във връзка с усложнената епизоотична конюнктура, по мярката ще могат да бъдат закупувани и животни за възобновяване на стопанствата, наранени от инфекциозните болести, оповестиха от ОИЦ – Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР