Над 7000 лева събра традиционният Великденски базар , организиран от

...
Над 7000 лева събра традиционният Великденски базар , организиран от
Коментари Харесай

Над 7000 лева събра базарът на Движението на българските майки в Пазарджик

Над 7000 лв. събра обичайният Великденски базар, проведен от Движението на българските майки в Пазарджик всяка пролет. В това число са малко над 460 лв. от кутия за дарения на щанда и 666 лв. подаяние от базар в локалното Начално учебно заведение „ Никола Фурнаджиев “.

Благотворителната самодейност, извършена на 26 и 27 април, още веднъж срещна поддръжката на 12 учебни заведения и детски градини, десетки доброволци и донори. В двата дни на пъстра шатра пред Регионалния исторически музей се продаваха празнични сувенири и ръчно направени произведения, предоставени за идеята от майстори от цяла България и отвън рамките на страната.

От Движението на българските майки благодарят и на всички институции, компании, майсторки, както и на все множеството учебни заведения и детски градини, прегърнали тяхната идея. Деца и възпитаници освен са взели участие в изработването на атрактивните сувенири, само че са и помагали в дните, когато пъстрата шатра беше разполагаем на жителите и гостите на Пазарджик.

Средствата от базара ще бъдат изразходвани за настоящите стратегии на фондацията: „ Спорт за здраве “ – посещаване на плувен басейн, тренировки по футбол и художествена гимнастика за рехабилитация на деца от центрове за настаняване от фамилен вид в Пазарджик, 2 пъти седмично; „ Дари обяд “ – обезпечаване на топъл обяд за деца в неравностойно състояние, учащи в начални и съществени учебни заведения в Община Пазарджик; „ Приеми ме “ – всяко дете у Дома, не в ДОМ ”, която е ориентирана в посока приемна грижа, и е в съдействие с работещия план на Община Пазарджик „ И аз имам семейство ”.

Ежегодно се подарява част от събраната сума от базара на дете от област Пазарджик, което се нуждае от лекуване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР