Над 70 са смъртоносните отсечки в страната. Това показват нови

...
Над 70 са смъртоносните отсечки в страната. Това показват нови
Коментари Харесай

Войната по пътищата: Най-смъртоносната отсечка в България е Е-79 – от Видин до Кулата

Над 70 са смъртоносните прави в страната. Това демонстрират нови данни на Агенцията за пътна сигурност.
С най-вече произшествия са автомагистралите и първокласните пътища, сочат данните на пътната полиция за 2019 година
Високата скорост е главната причина за стотиците произшествия по аутобаните. Катастрофите по първокласните пътища са най-много поради погрешно изпреварване. Трите автомагистрали – „ Тракия”, „ Хемус” и „ Струма” в сектора от Перник до Кулата са трасетата с най-вече пътни произшествия от началото на годината досега.
Най-много са злополуките на „ Тракия” – над 82 021 починали и 230 ранени, по данни на пътната полиция.
На второ място по аварийност е „ Хемус” с близо 400 произшествия, 11 починали и 82 ранени.
Стотици произшествия са регистрирани и по първокласните пътища като най-смъртоносен е път Е 79 – от Видин до Кулата. Над 540 са злополуките в тази права, 21 са починалите и над 200 ранените. В черната статистика е и пътят Русе – Велико Търново – Маказа с 455 произшествия с 21 починали и над 200 ранени.
"Анализът за зародилите ПТП на автомагистралите главно е несъобразената скорост, неспазване на отдалеченост и погрешно изпреварване. Това са трите съществени аргументи за произшествията там. По първокласните пътища – един от главните индикатори, който може да се изведе и в последно време се следи все по-често, това е нахлуване в насрещната лента от водачи на МПС, при които поражда преден, непряк удар и там вредите са сериозни”, изясни Петър Соколов, от отдел „ Пътна полиция”, ГДНП.
От пътната полиция предизвестяват водачите да приготвят колите си за зимата с подобаващи гуми, да си ревизират фаровете, чистачките и спирачките. На пътя да внимават доста поради опасности от аквапланинг и черен лед – фактори, които вършат колата неуправляема.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР