Над 7,3 кг контрабандни сребърни накити откриха митническите служители при

...
Над 7,3 кг контрабандни сребърни накити откриха митническите служители при
Коментари Харесай

Откриха над 7,3 кг контрабандни сребърни накити в тайник на автобус на Капитан Андреево

Над 7,3 кг контрабандни сребърни украшения откриха митническите чиновници при инспекция на рейс, влизащ в страната от Турция.

На 04.11.2023 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва рейс с непозната регистрация на път от Турция през България за Сърбия. В зоната на митнически надзор водачът- турски жител, както и другите двама водачи и 8-те пасажери оповестили, че нямат нищо за обявление, оповестяват от Агенция Митници.

По метода „ разбор на риска “ рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности, в особено построен тайник в региона на мотора, са открити пакети, съдържащи произведения от бял метал. Установени са общо 7342 грама бижутерски произведения, измежду които медальони, огърлици, гривни и обеци. Според експертизата на вещото лице, изделията са от сребро проба 925 на обща стойност 25 697 лв..  Шофьорът на транспортното средство е декларирал, че сребърните бижута са негови.

На нарушителя са формирани два акта- единият за опит да бъдат пренесени артикули без знанието и разрешението на митническите органи, а другият – за съществуването на особено построен тайник. 

От началото на годината досега на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са арестувани над 100 кг златни и сребърни произведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР