Над 67 300 българи работят в аутсорсинг сектора, който формира

...
Над 67 300 българи работят в аутсорсинг сектора, който формира
Коментари Харесай

Повече от 67 000 души у нас работят в аутсорсинг индустрията

Над 67 300 българи работят в аутсорсинг бранша, който образува 2.4% от работния пазар у нас. Към 2021 година се чака броят на заетите да надвиши 79 000 души. Това демонстрират данните от Годишния отчет за развиването на промишлеността на Българската аутсорсинг асоциация (БАА).
Размерът на аутсорсинг промишлеността в България възлиза на 2.1 милиарда евро за 2017 година Секторът пораства с сензитивно по-висок растеж по отношение на темпа на напредък на националната ни стопанска система и за предходната година образува 4.8% от годишния БВП (БВП) на страната, спрямо 4.2% през 2016 година, сочат още данните.
„ Както в световен мащаб, по този начин и в България, се следи смяна в профила на търсените услуги. Много хора си показват, че аутсорсинг услугите се изчерпват до общоприет прът център, а в действителност това не е по този начин. Данните от отчета демонстрират, че единствено за 16% от фирмите у нас в областта на изнесените услуги това е главната им активност. В момента приказваме доста повече за споделени услуги, за бизнес процеси в региона на човешките запаси, финансите, ръководството на здания, които се изнасят към аутсорсинг компании. Има възходящ интерес към висококвалифициран труд и изключително към услуги, свързани с осведомителни технологии - създаване на програмен продукт, поддръжка, систематична интеграция. Подсекторът, който пораства най-бързо, е при компании, предлагащи аутсорсинг на процеси, основани на характерни познания и информация (KPO), като ръководство и разбор на бази данни, изследвания, обработка на информация ", показа Ивайло Славов, ръководител на борда на БАА и съосновател и изпълнителен шеф на Bulpros.
Още забавни данни за аутсорсинг бранша в България прочетете в

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР