Над 65% от хората,които работят дистанционно в момента, искат да

...
Над 65% от хората,които работят дистанционно в момента, искат да
Коментари Харесай

2/3 от служителите не искат да се връщат в офиса

Над 65% от хората,които работят отдалечено сега, желаят да продължат да работят от у дома. Общо 58% пък декларират, че ще търсят нова работа, в случай че би трябвало да се върнат в офиса. Това излиза наяве от изследване на уебсайт предлагащ разгласи за работа, написа "Монитор ".

Само 2 % от запитаните хора споделят, че биха предпочели да се върнат в офиса, а 11% - че работата от разстояние не е от значително значение за тях.

Малко над една трета от интервюираните пък показват като желан метод на работа хибридният модел, който съчетава офис и отдалечена работа.

84% от участвалите в изследването показват, че неналичието на пътешестване до офиса пести доста време и това е едно най-големите преимущества при работа от вкъщи. За 75% от запитаните пък с изключение на икономисване на време е и съществено икономисване на средства, включително и за превоз.

Същевременно най-големият минус на работата от вкъщи е, че хората по-трудно се изключват, работят повече и се преуморяват – това се показва от 35% от участниците в изследването. За 28% проблем са техническите проблеми вкъщи, както и разсейването с други задания, достъп до благонадежден снабдител на интернет (26%) и отмалялост от видео срещите (24%).

Проучването открива също по този начин, че единствено 24 % от отдалечените чиновници имат избран домакински офис, а 34% са основали някакво работно пространство.

Желанието да се реалокират да пребивавам другаде поради опцията да работят отдалечено – най-често на място, което е по-евтино за живот, също назрява у от ден на ден от хората, които работят от вкъщи, излиза наяве още от изследването.

Законодателни промени ще регламентират здравословните и безвредни условия на труд, по време на работа от вкъщи. Това разгласи общественият министър Деница Сачева. Има предложение техническото съоръжение да се обезпечи от работодателя, а консумативите да са за сметка на чиновници, това обаче ще се дебатира с работодателските организации.

Предстои със закона да бъде бъде регламентирана трудовата акцидент при работа в домашна среда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР