Над 600 ученици от по-малките населени места в община Русе

...
Над 600 ученици от по-малките населени места в община Русе
Коментари Харесай

Ученици от по-малките населени места в община Русе са лишени от правото на безплатни карти за градския транспорт

Над 600 възпитаници от по-малките обитаеми места в община Русе са лишени от правото на безвъзмездни карти за градския превоз. 

Родителите са подготвени на митинг, а от общинската администрация към този момент са изпратили писмо до Министерството на образованието по този проблем. 

Проблемът е подбуден от писмо на Министерството на образованието, което осведоми кметовете на общини, че няма да обезпечава безвъзмездни карти за публичен превоз на учениците от първи до 12 клас, в случай че това пътешестване не е до най-близкото учебно заведение. Така вместо в гимназия в Русе, децата от дребните обитаеми места ще би трябвало да учат в Сливо поле, Две могили, Бяла или Ветово, в случай че фамилиите им не могат да си разрешат карти за градски превоз.
Това е огромният абсурд, че едно дете, което е с напъните си и е посочило добър триумф и си е заслужило мястото в едно учебно заведение, законът му споделя: " Ти имаш право на безвъзмезден превоз единствено до най-близкото учебно заведение, което е до тебе, за другото учебно заведение си поемаш разноските за превоз ".
Това сподели Ирена Петрова от общинската администрация в Русе, а родители на възпитаници готвят митинг и протест на образователния развой.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР