Над 60 чуждестранни високоспециализирани компании проявяват интерес в момента да

...
Над 60 чуждестранни високоспециализирани компании проявяват интерес в момента да
Коментари Харесай

`Над 60 чуждестранни компании проявяват интерес да се преместят или разширят дейността си в Кипър

Над 60 задгранични високоспециализирани компании демонстрират интерес сега да се реалокират или разширят активността си в Кипър, а пребазиралите се на острова в последните години към този момент са стотици. Това бе обявено на първата по рода си интернационална конференция „ Кипър: новият световен софтуерен и иновационен център “, която се организира в крайбрежния град Лимасол.

Кипър несъмнено е нововъзникващ център в границите на Европейски Съюз за бизнес, нововъведения, научни  проучвания, започващи компании и софтуерни компании. Това обявиха от Кипърската агенция за поощряване на вложенията (Invest Cyprus) по време на първата интернационална среща на върха, популяризираща островната страна като нова дестинация в тези области.

Форумът събра повече от 100 вложители и представители на компании от Съединени американски щати, Швейцария, Германия, Холандия, Израел и други страни.

Сред най-силните конкурентни преимущества на Кипър, с които притегля непознати компании да реалокират централите или бизнеса си на острова, са предоставяните от държавното управление тласъци за данъчното облагане, пребиваването и заетостта на чиновниците, подчертаха представители на страната на конференцията.

Постигнатият в дребната страна прогрес в региона на цифровизацията и софтуерния напредък също се прави оценка високо от вложителите.

Кипър е преди всичко в привличането на средства от Европейски Съюз за финансиране на научно-изследователска активност, като е получил 320 млн. евро, 30% от които са ориентирани към дребни и междинни предприятия, оповестиха от Фондацията за проучвания и нововъведения.

Над 200 млн. евро от европейски фондове и националния бюджет е общата инвестиция за седемгодишен интервал в 7-те центъра за върхови достижения в страната.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР