Над 60 000 полицаи и жандармеристи ще са мобилизирани утре

...
Над 60 000 полицаи и жандармеристи ще са мобилизирани утре
Коментари Харесай

Над 60 000 полицаи ще бъдат мобилизирани във Франция за поредния протест на жълтите жилетки

Над 60 000 служители на реда и жандармеристи ще са мобилизирани на следващия ден във Франция за 23-тата седмична протестна акция на " жълтите жилетки ", заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер, който съобщи, че " вандалите още веднъж ще се отзоват ", заяви Франс прес.

Началникът на столичната полиция Дидие Лалман пък съобщи, че желанията на " жълтите жилетки " да се съберат край катедралата " Нотр Дам " са " чиста провокация ".

" Над 60 000 служители на реда и жандармеристи ще са мобилизирани в цяла Франция да изпълнят задачата си: да обезпечат сигурността на французите и да подсигуряват свободата да се показва безвредно ", сподели Кастанер на конференция.

Според него " вандалите още веднъж са си дали среща на следващия ден в някои френски градове, в Тулуза, Бордо, Монпелие и изключително Париж ", предава Българска телеграфна агенция.

" Афишираната им цел е ясна: да повторят 16 март ", съобщи министърът, имайки поради 20-ия седмичен митинг на " жълтите жилетки ", по време на който бул. " Шанз-Елизе " стана сцена на вандалщини и безпорядък, което провокира уволнението на предходния шеф на парижката полиция.

Два столични региона ще са неразрешени за демонстрации на следващия ден: " Шанз-Елизе " и " Нотр Дам " и покрайнините й след пожара, който частично унищожи катедралата.

От 17 ноември " жълтите жилетки " показват всяка събота с претенции като повишение на покупателната дарба. През последните седмици броят на протестиращите осезаемо спадна, само че в някои от демонстрациите бяха придружени от прояви на принуждение в редица градове. Правителството одобри противоречив " закон против вандализма " през март и взе фрапантни ограничения за сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР