Над 500 румънски военни с около 100 сухопътни, военновъздушни и

...
Над 500 румънски военни с около 100 сухопътни, военновъздушни и
Коментари Харесай

Наши военни ще участват в учение в Румъния

Над 500 румънски военни с към 100 сухопътни, военновъздушни и военноморски механически средства ще вземат участие в интервала 8-18 май в учението на силите за специфични интервенции " Junction Strike 23 ", оповестява Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Редом с румънските военни от структурите на силите за специфични интервенции в учението ще вземат участие и към 100 задгранични военни от страни съюзнички, като България, Полша, Португалия, Испания и Съединените щати. Също по този начин в качеството на наблюдаващи ще вземат участие военни от страни партньорки като Грузия, Йордания и Република Молдова, показва министерството.

Според известие на министерството на защитата " Junction Strike 23 ", най-голямото обучение на силите за специфични интервенции, ще се организира в образователни центрове на румънската войска в Бабадаг, Бакъу, Къмпия Турзий, Констанца, Чинку, Мангалия, Михаил Когълничану Търгу-Муреш, Тулча, Унгени и други. 

" Тази значима многонационална подготвителна активност има за цел да развие оперативната съгласуемост сред участващите структури посредством обмисляне и осъществяване на взаимни задачи и интервенции, характерни за силите за специфични интервенции, хармонизиране на работните процедури в многонационална среда, като всичко това е ориентирано към поощряване на районната сигурност, изключително в региона на Черно море ", отбелязва институцията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР