Над 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти,

...
Над 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти,
Коментари Харесай

НАП запечата 10 заведения в зимните курорти

Над 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти, не издават касови бележки или пък документите за продажба не дават отговор на условията. Това откриха данъчните инспектори на Национална агенция за приходите при всеобщи инспекции в Банско, Разлог, Добринище, Баня, Семково, Боровец, Пампорово, Чепеларе, Девин и Смолян. 

На 10 от нарушителите е наложена административна мярка „ запечатване на обект “ за период до 1 месец, а останалите ще бъдат глобени с санкция. Сред откритите нарушавания са и разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата. 

Общо 46 данъчни инспектори са ревизирали 550 търговски обекта в зимните курорти единствено за 10 дни по време на априлската почивка посредством така наречен очевидно наблюдаване, при което се легитимират и в продължение на няколко дни присъстват в заведението или хотела. Така фискалните контрольори са наблюдавали постъпленията, след което са ги сравнили с продажбите в предишни интервали. В инспекциите са били включени и " секрети клиенти ", посредством които несъмнено е открито, че част от търговците не издават документи за осъществените продажби. 

„ Главният фокус на инспекциите е отчитането на приходите от продажби на артикули и услуги в заведенията и хотелите в курортите. Неиздаването на касова записка, без значение за каква сума е, може да докара до съществени наказания, в това число и запечатване на обекта за период до един месец. Съветваме всеки консуматор да изисква касов бон при заплащането на артикули или услуги, защото това е документът, който може да му помогне да отбрани потребителските си права “, сподели Георги Димов, зам.-изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР