Над 50 творци, родени в Казанлък и останали завинаги свързани

...
Над 50 творци, родени в Казанлък и останали завинаги свързани
Коментари Харесай

Есенен салон 2017 в община Казанлък бе официално открит

Над 50 създатели, родени в Казанлък и останали вечно свързани с него показаха свои творби в 16-тия Есенен салон, проведен от Община Казанлък. Активното присъединяване трансформира обичайното събитие в едно от най-големите изложби до в този момент.
За първи път участниците път имат опцията да показват свои произведения в разширения диапазон на живопис, графика и статуя. Наградата на Община Казанлък връчи Кметът на Общината Галина Стоянова.
Обогатеният награден фонд тази година получи за своята картина „ Импресия “ Хюсеин Окан, който бе отличен и с обичайния приз за Есенния салон - статуетка „ Роза “, направена от казанлъшкия занаятчия Любо Дудев.

Галина Стоянова показа своето задоволство да види в залата изтъкнати създатели на казанлъшката палитра и показа, че „ Нашите специфични хора са създателите на Казанлък “.
Изборът на наградените произведения в състезанието е дело на комисия с ръководител прф. Д-р Галина Лардева, декан в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство във Факултет „ Изобразителни изкуства “, гр.Пловдив и арт шеф на пловдивските есенни салони.
Първата Награда на Художествена изложба – Казанлък, която се вкарва от тази година завоюва Фекрет Окан за своя творба.
За да подтиква младите създатели Община Казанлък резервира Наградата „ Дебют на млад създател “, с която бе отличена Грациела Иванова за картината й „ Виктория “.

Отличените художествени творби към този момент ще остават във фонда на Градската изложба, а създателите им ще получават право на независима галерия през идната година в залите на ул. “Искра “№4 и Художествената изложба.
От тази година присъединяване на Художествена изложба – Казанлък в цялостната организация на Есенния салон става непрекъснато и изцяло. Това е една от измененията, които Община Казанлък предприе по провеждането на едно от най-големите художествени събития в културния календар на Казанлък.
Есенен салон Казанлък 2017 чака своите гости до 20 ноември, т.г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР