Над 50 сантиметра сняг падна в община Троян, което направи

...
Над 50 сантиметра сняг падна в община Троян, което направи
Коментари Харесай

Кметът на Троян: Над два метра сняг са паднали във високите планински части

Над 50 сантиметра сняг падна в община Троян, което направи обстановката извънредно тежка. Във високите планински елементи снежната завивка доближи до два метра. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ кметът на Троян Донка Михайлова, която е и заместник-председател на УС на Национално съдружие на общините в Република България.

По думите ѝ седем обитаеми места в региона към момента са без електричество, само че общинската и републиканска пътна мрежа са почистени и проходими.
Имахме доста тежък случай, трябваше да проведем избавителна интервенция за спасяването на седем младежи във високата част на планината. Слава Богу, всичко завърши сполучливо, само че тестването за всички участници в тази акция беше огромно.
Няма бедстващи обитаеми места, образователните занятия са прекратени за днешния ден и ще работят единствено детските градини, посочи кметът.

Донка Михайлова съобщи, че от Националното съдружие на общините в България упорстват за по-големи вложения в електропреносната мрежа, с цел да се избегнат обстановките със прекъсването на тока в обитаемоте места.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР