Над 50 немски и белгийски овчарки, сред които и новородени

...
Над 50 немски и белгийски овчарки, сред които и новородени
Коментари Харесай

50 кучета бедстват край Варна, алармират зоозащитници

Над 50 немски и белгийски овчарки, измежду които и новородени кучета, са оставени да живеят при тежки условия в аксаковското село Новаково. Състоянието на животните се е влошило фрапантно след падналия през вчерашния ден сняг и ниските температури от последните дни. За това сигнализират от Фондацията " Лъки Хънт " в профила си във Facebook.

Зоозащитниците настояват, че са предизвестили притежателя на кучкарника да усъвършенства изискванията на живот на кучетата, само че без резултат. От през вчерашния ден към 15 овчарки стоят на открито в 20-сантиметров сняг. Другите 35 са заключени в обособени кафези с размери към 30 см х 60 см и с верига, дълга един метър. Има и бебета кучета, открили са от фондацията.

Според " Лъки Хънт ", Агенцията по храните би трябвало да се намеси и конфискува кучетата.

Ето и текстът на целия Facebook пост на " Лъки Хънт ":

„ След снеговалеж и спадащите температури в Новаково, Аксаково, положението на над 50 немски и белгийски овчарки се утежни фрапантно. Ние предупредихме притежателя при започване на декември, че той би трябвало доста да усъвършенства изискванията на живот на кучетата в сходство със закона. Нищо не беше направено през януари и подадохме тъжба до БАБХ на 15 януари. Повече от три седмици по-късно, няма реакция. Сега към 15 овчарки стоят на открито в 20 см сняг. Другите 35 са заключени в обособени кафези с размери към 30 см х 60 см и с верига от 1 метър. Има и бебета кучета.

По-бързо БАБХ би трябвало да конфискува тези кучета и да ги достави напряко на Национална агенция за приходите, тъй че идната седмица да могат да прибавят 50 други кучета към тези 67 от Лефтеров. Национална агенция за приходите Варна ще стане най-големият продавач на кучета в Европа, защото към момента би трябвало да добави 13 Дого Аржентинота и ловни кучета от декемврийското деяние и още 35, които към момента проверяваме ”. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР