Над 4500 полета бяха отменени по целия свят до събота

...
Над 4500 полета бяха отменени по целия свят до събота
Коментари Харесай

Над 4500 полета по света са отменени заради Омикрон

Над 4500 полета бяха анулирани по целия свят до събота и хиляди други бяха забавени поради ковид-щама Омикрон, нарушил ваканционните пътувания, твърди профилираният уебсайт Flightaware с централа в американския град Хюстън, щата Тексас.

За благополучие, единствено един маршрут не беше обиден: Дядо Коледа продължи пътуванията, с цел да разнася дарове на деца по целия свят, увериха чиновници на противовъздушната защита на американския президент Джо Байдън.

Според Flightaware.com минимум 2000 полета са били анулирани по целия свят на самата Коледа. В тази численост влизат към 700 полета от и за летища в Съединени американски щати. Регистрирани са 1200 закъснения на полети към 07:20 GMT. В петък имаше към 2400 анулирания и съвсем 11 000 закъснения.

Сайтът също по този начин оповестява за над 600 анулирания в неделя. Пилоти, стюардеси и различен личен състав се обаждат, че са заболели или би трябвало да се слагат под карантина, което принуждава Lufthansa, Delta, United Airlines и доста други превозвачи да анулират полети по време на един от пиковите интервали на пътешестване през годината. Данните за Flightaware демонстрират, че единствено компанията United Airlines е отменила към 200 полета както в петък, по този начин и в събота, което прави 10% от плануваните полети.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР