Над 400 нови случая на зараза бяха регистрирани в Мексико

...
Над 400 нови случая на зараза бяха регистрирани в Мексико
Коментари Харесай

Нови над 400 случая на коронавирус в Мексико. В Аржентина карантината бе удължена

Над 400 нови случая на болест бяха регистрирани в Мексико за последните 24 часа, като общият брой доближи 3844, съобщи ТАСС. За денонощие са умряли 39 инфектирани, а общият брой на жертвите еа 233.

Същевременно управляващите на северния мексикански щат Долна Калифорния затвориха дружество, благосъстоятелност на американско-английската компания "Смитс Медикъл " с аргумента, че отказвала да продава апарати за обдишване, които да бъдат употребявани за лекуването на пациенти в Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Коронавирусът не понижи нивото на принуждение в Мексико

Президентът на Аржентина Алберто Фернандес разгласи, че удължава до 27 април наредбите за самоизолация поради ковид, предадоха международните организации, цитира Българска телеграфна агенция.

Мярката се ползва единствено в огромните градове. Според президента условието хората да си останат вкъщи е помогнало да се управлява растежът на новите случаи на болест.

В Аржентина има 1975 доказани случая на инфектирани, от които 82 са с летален излаз. Според Фернандес без карантината, наложена на 20 март, случаите на болест са щели да са 45 000.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР