Над 400 автоинструктори със своите коли блокираха движението по бул.

...
Над 400 автоинструктори със своите коли блокираха движението по бул.
Коментари Харесай

Автоинструктори блокираха “Цар Освободител”. Заповедта не е влязла в сила, контрираха от МОН

Над 400 автоинструктори със своите коли блокираха придвижването по бул. “Цар Освободител ” в сектора от ул. “Г. С. Раковски ” до президентството, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Протестиращите автоинструктори желаят да бъде анулирано увеличението на часовете за кормуване от 31 на 42 часа. Не са съгласни с правенето на селфи всякога за да се потвърди, че курсистът е ходил на образование, както и въвеждане на GPS система.
“Не е належащо да се усилват часовете за кормуване, тъй като има курсисти, които бързо усвояват материала и кормуването и за тях тези часове са непотребни и излишно оскъпяват курса ”, уточни автоинструкторът Николай Белчев и добави, че тези спомагателни часове ще оскъпят курса с 200 лева
Председателят на Института по пътна сигурност Богдан Милчев, съобщи, че поддържат митинга и акцентира, че тези които в този момент ги съставляват, се договарят с държавното управление от тяхно име и за тяхна сметка.
“Те не одобряват това, което държавното управление им предлага в този миг – да се усилват часовете за кормуване; да се реализира надзор от частна компания, на която в допълнение да се заплаща и всички останали безумия, които им се оферират ”, съобщи Милчев.
Той сподели, че институтът и автоинструкторите упорстват за смяна на изпита и едвам тогава би трябвало да се вършат други промени.
Протестиращите внесоха декларация в просветителното министерство. В нея те упорстват за анулация на заповедта на министър Вълчев, с която се усилват часовете за кормуване и въвеждането на GPS система за надзор, промяна на представляващите ги лица и основаване на ново звено в МОН, което да издава разрешителните за тази активност и да сътвори разпоредбите за работа на автоинструкторите.
Министерството на образованието и науката не се фиксира върху броя на часовете, а върху успеваемостта на образованието и какво се случва по време на курса. Това сподели зам. - министърът на образованието и науката Таня Михайлова, след срещата си с автоинструкторите.
На срещата е разисквано и по какъв начин изпитът да стане първокласен.
" Ние сме подготвени да дискутираме тематиката и в нова работна група. На този стадий считаме, че тематиката е от извънреден публичен интерес ", съобщи тя и акцентира, че заповедта, против която недоволства част от сектора не е влезнала в действие.
На въпрос на БГНЕС по какъв начин гледат на настояването на протестиращите контролът върху активността им да се прави от МОН, Михайлова сподели, че на този стадий към момента е рано да се вземе решение.
" Това е процедура, която е съществувала и в края на 90-те години. Когато желаеме успеваемост би трябвало да търсим и нови практики ", уточни тя и добави, че все още нямат такива пълномощия според Закона за придвижване по пътищата.
Разговорът се придвижи в Министерството на превоза, където дойде и министър Вълчев.
Протестът на автоинструкторите блокира към този момент повече от 2 ч. придвижването по ул. " Цар Освободител " в сектора от ул. " Г. С. Раковски " до президентството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР