Над 40 студенти от специалността Право“ в Бургаския свободен университет

...
Над 40 студенти от специалността Право“ в Бургаския свободен университет
Коментари Харесай

Над 40 бъдещи юристи придобиха непосредствени познания за работата на прокурора по време на инициативата „Ден на отворените врати“ на Апелативна прокуратура – Бургас

Над 40 студенти от специалността „ Право “ в Бургаския свободен университет взеха присъединяване в самодейността „ Ден на отворените порти “ на Апелативна прокуратура – Бургас.

Младежите и девойките, които са в друг курс на образованието си, бяха посрещнати от прокурор Йовита Григорова – зам.-административен началник и представител на Апелативна прокуратура-Бургас, както и от прокурор Йорданка Дачева, която дава отговор за гражданско-съдебния контрол в прокуратурата.

Бъдещите адвокати имаха опция да посетят правосъдно съвещание, в което бе прегледана тъжба против взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на сирийски жител, упрекнат за това, че при ръководство на лек автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е позволил ПТП, довело до гибелта на млад мъж, също сирийски жител. След злополуката обвиненият е избягал от местопроизшествието.

Така студентите получиха непосредствена визия за ситуацията в правосъдната зала и от процедурата за осъществяване на правосъдно съвещание.

По-късно младежите и девойките бяха осведомени с типовете производства в гражданско-съдебния контрол. Прокурор Дачева подчертава върху осиновяванията и предоставените от закона способи за разкриване на родител, както и за типовете цивилен каузи, в които присъединяване взема прокурор.

От своя страна прокурор Григорова описа на студентите за наказателната отговорност, носена от водачите на МПС, управлявайки ги след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Темите провокираха сериозен интерес измежду аудиторията. Студентите демонстрираха любознание, задавайки въпроси за методите, по които се открива съществуването на алкохол или опиати в организма, както и от плануваните в закона наказания за тези закононарушения.

След привършване на полемиката настъпи и обичайно най-приятната част за младежите и девойките. Те имаха опция да облекат прокурорски тоги и да се снимат с тях за спомен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР