Над 40 са вече загиналите в пожарите, обхванали Средиземноморието. Повечето

...
Над 40 са вече загиналите в пожарите, обхванали Средиземноморието. Повечето
Коментари Харесай

Пожарите в средиземноморските страни взеха 40 жертви

Над 40 са към този момент починалите в пожарите, обхванали Средиземноморието. Повечето от тях са в Алжир. Четири са жертвите в Италия. Гърция се готви за нови евакуации.
Прочетете още
Трима души изгубиха живота си, попаднали в клопката на горските пожари на гръцкия остров Евия. Вчера починаха двама водачи на 27 и 34 години, откакто самолетът им, участващ в гасенето, се разруши. Намерено е и тялото на животновъд.

Днес не престават евакуационните полети на туристи от горящите острови Родос и Корфу. И през днешния ден в Гърция остава предизвестието за рискови горещини.

Разрастващите се пожари в Сицилия принудиха управляващите да затворят летището в Палермо. 2 хиляди души са евакуирани. Гасенето е затруднено от мощния вятър и сухата растителност.

" Имаме потребност от хора, даже извикахме чиновници в отпуск. В момента на терен са 50 екипа, които оказват помощ на пожарникарите ", сподели Гаспаре Команде, горска работа.

В Португалия гори планински регион в естествен парк покрай известната туристическа дестинация Кашкайш. В гасенето са мобилизирани повече от 600 огнеборци и 189 пожарни коли. Самолетите, които също вземат участие, е трябвало да спрат през нощта. Засега не се оповестява за потърпевши и вреди.

Бързо разпространяващ се пожар на испанския остров Гран Канария принуди управляващите да изтеглят стотици локални поданици и да затворят три пътни артерии. В гасенето са включени хеликоптери.

Най-голям е броят на жертвите на пожарите в Алжир - 34 души, от които 10 военнослужещи, погълнати от пламъците, до момента в който оказват помощ за евакуацията в провинция Бежая. Огнена буря и в прилежащ Тунис, където се е наложила евакуацията на 300 поданици на крайбрежно село.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР