Над 40 книги подари вицепрезидентът Илияна Йотова на библиотеката в

...
Над 40 книги подари вицепрезидентът Илияна Йотова на библиотеката в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът дари книги на библиотеката в село Велчево

Над 40 книги подари вицепрезидентът Илияна Йотова на библиотеката в читалището в село Велчево, община Велико Търново. Така вицепрезидентът отговори на молбата на жителите, отправена от тях в репортаж, излъчен по Българската национална телевизия. Във възобновеното от самите тях читалище жителите са си създали библиотека, която непрекъснато попълнят.

Илияна Йотова бе задушевно посрещната в къщата на най-възрастния гражданин на Велчево - 86-годишната баба Анка. Над два часа вицепрезидентът беседва със събралите се в читалището хора, които сложиха разнообразни въпроси пред нея. Те споделиха, че не са очаквали подобен почитан посетител да ги посети. По думите им политиците идвали при тях единствено преди избори.

В постройката на читалището жителите на селото са подредили етнографска колекция. Част от достоверните предмети за нея намерили в старите изоставени къщи. Стените на читалището са окичени със остарели снимки и грамоти от участия на певчески фестивали.

Всичко в селото жителите са възстановили със лични сили. Така са избавили основаната през 1875 година черква „ Св. Георги ". Вицепрезидентът подари на храма икона на светеца.

Кметският наместник Мустан Юсменов и кметът на Велико Търново Даниел Панов срещнаха вицепрезидента с ръководството на селото и проблемите пред него.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР