Над 40 000 българи се подписаха в националната акция Заедно

...
Над 40 000 българи се подписаха в националната акция Заедно
Коментари Харесай

40 000 се подписаха за по-висока ставка на нощния труд

Над 40 000 българи се подписаха в националната акция „ Заедно да защитим труда си “, оповестяват от КНСБ.  Те желаят да се усили заплащането на нощния труд и да се вкара  сумарно пресмятане на работното време единствено за производства с непрекъсваем режим на работа. Освен това  се упорства и за гарантиране на действителното възнаграждение на изключителния труд.  Кампанията се организира от началото на октомври взаимно с КТ „ Подкрепа “ 

 „ Продължителната работа при характерни условия и опасности за живота и здравето на служащите въздейства върху персоналния и фамилния живот, претрупва и стресира, и основава неустановеност при работа и неправда при заплащането на изключителния и нощния труд. Това е и една от главните аргументи за неналичието и овакантяване на квалифицирана работна ръка “, акцентират от КНСБ.

От синдиката означават, че се следи растеж ма сигналите на служащи свързани с разпределението на работното време, неосигуряване на наложителните почивки, нерегламентирано полагане и прикриване на ексклузивен труд с " обезщетения " и неговото неплащане с избраното в закона или КТД нарастване.
Неспазване на регламентираното работно време е главно нарушаване наред с тези по заплащането на труда, което Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " открива с инспекциите на трудовите и осигурителните връзки. Над 50% от осъществените нарушавания във всички браншове, глобени от инспекцията по труда, са свързани директно или индиректно с нарушавания на работното време.

„ Безразборното и лишено от учредения, ясни критерии за допустимост, използване и надзор на сумираното пресмятане на работното време във всички производства и стопански сфери, даде път за прикриване на такива нарушавания и то не от в този момент “, разясняват от КНСБ. / Марица

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР