Над 4.2 милиона лева отпуска правителството на музикалните творци на

...
Над 4.2 милиона лева отпуска правителството на музикалните творци на
Коментари Харесай

Борисов “уреди“ музиканти с 4.2 млн. лв. компенсации за Covid и квота за БГ музика в радиата

Над 4.2 милиона лв. отпуска държавното управление на музикалните създатели на свободна процедура, наранени от противоепидемичните ограничения. Това стана ясно в събота след среща на премиера Бойко Борисов с известни реализатори, които ден по-рано излязоха с, в което настояха да се създаде механизъм за подкрепяне и компенсиране на музикални създатели на свободна процедура, които не са обвързани на щат с държавните и общински културни институции.

Близо 1000 музиканти ще получат 4350 лв. еднократно подкрепяне . Обезщетението се отпуска за интервала на пандемията, в които музикалният отрасъл претърпя загуби. Средствата ще бъдат обезпечени още през идната седмица от Министерския съвет, увери Борисов.

Освен това министър председателят е заречен и наложителна квота за лъчение на българска музика в радиата.

Уважаваме българските създатели, ценим труда и гений им и ще им помогнем в тази обстановка.

Поех ангажимент да бъде основана наложителна квота за лъчение на национална музика в българските държавни и частни радиа . Това ще бъде включено и в предизборната стратегия на ГЕРБ за идващия управнически мандат. Уважаваме българските създатели, ценим труда и гения им и ще им помогнем в тази ситуация”, разяснява Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР